Nova Exposició "Dessine-moi l'écologie"

Nova Exposició "Dessine-moi l'écologie"

L'exposició “ Dessine-moi l’écologie” és una creació de la ONG Cartooning for Peace. En col·laboració amb el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, estem molt contents de poder presentar aquesta nova exposició al MW museu de l’electricitat.
Cartooning for Peace és una xarxa de més de 200 dibuixant de premsa de 40 països que lluiten per valors tan fonamental com ara la pau o la llibertat d'expressió gràcies a l’eina intercultural que representa el dibuix de premsa.
Aquesta exposició es pot considerar una segona part de la mostra “Ça chauffe pour la planète” constituïda de 29 dibuixos satírics que vam presentar al MW museu de l’electricitat durant el 2019. En aquell cas, l'exposició buscava provocar una reacció en els visitants i constituïa un crit d’alarma sobre l’estat del nostre planeta.
Aquest cop, aquesta exposició té un doble objectiu. D'una banda obrir els ulls sobre la situació actual del nostre planeta i sobre les conseqüències futures a curt, mitjà i llarg termini de l'activitat humana. El segon objectiu seria el de implicar directament a les persones fent-los adonar que cada gest compta i que tots som actors de l'ecologia.
El títol d'aquesta exposició és prou evocador, “Dibuixa’m l’ecologia” ens fa pensar en la obra més que major d’Antoine de Saint Exupéry, “El Petit Príncep”. Més concretament en aquella escena en la què el Petit Príncep demana a l'aviador de dibuixar-li una ovella. L'aviador ho intenta una i una altra vegada sense convèncer al nen. Finalment, dibuixa una capsa i diu al Petit Príncep: “L’ovella que vols és aquí dins.” i aquest és el dibuix que convenç al nen. L'exposició pretén doncs despertar de nou la creativitat i la imaginació que teníem de petits i que ens permetran ser actors del canvi i dibuixar l’ecologia individualment i globalment.
Endinsant-nos en l'exposició, podrem descobrir contingut pedagògic amb un to informal però alhora directe i fins i tot contundent sempre amb els dibuixos satírics com a línia directriu.
Veurem com afecta l'activitat humana, com consumim, com ens desplacem, com mengem, etc. en definitiva, com vivim en els ecosistemes, en la biodiversitat, en el residus creats, en la contaminació, en la salut dels humans, en la geopolítica, en les migracions climàtiques etcètera.
L'exposició acaba amb to més positiu animant als visitants a fer part del canvi. Amb la frase: “no cal esperar a ser perfectes per fer coses ben fetes” ens acaba de convèncer que tots podem dibuixar l'ecologia.

Nits d'Estiu als museus 2021

Nits d'Estiu als museus 2021


Trobareu totes les activitats de les nits d'estiu 2021 dels museus d'Andorra aquí.

L’aforament és limitat i cal reserva prèvia obligatòria per a totes les Nits. La reserva es pot fer enviant un correu a fedacultura@feda.ad o bé trucant al museu al 739 111 de dimarts a dissabte de 9 h 30 a 13 h 30 i de 15 h a 18 h 30 i diumenge de 10 h a 14 h.

A l’inici de cada activitat es fa una breu visita guiada (entre 15 i 20 minuts) que pretén donar una pinzellada de la visita diürna al camí hidroelèctric d’Engolasters i engrescar a la gent a venir a visitar-lo en un altre moment.

Visita inèdita i observació astronòmica

02/07/2021 al camí hidroelèctric d’Engolasters a les 21 h 30

A càrrec de: Univers Quark

Des de fa mil·lennis l’home observa l’Univers fascinat. Encara queda molt per descobrir. Vine amb nosaltres i amb l’astrònom Joan Pujol a gaudir d’una observació astronòmica en un entorn únic i telescopis d’última generació.

T’enlairaràs amb nosaltres?


Visita inèdita i espectacle de dansa “Dones d’aigua”

18/07/2021 al camí hidroelèctric d’Engolasters a les 20 h i 20 h 45

A càrrec de: La Moixera Educació ambiental

Diu la llegenda que on ara hi ha el llac hi havia un poble... En una terrible tempesta, el poble va desaparèixer. Dones d’aigua ens endinsa dins la popular llegenda d’Engolasters a través d’un espectacle de dansa exclusiu i embruixador. Vols fer part de la llegenda?

 

Visita inèdita i viatge 3D del sistema solar

30/07/2021 al camí hidroelèctric d’Engolasters a les 21 h 30

A càrrec de: Univers Quark

Enlairament en 3, 2, 1... Gràcies a unes ulleres 3D, podràs descobrir les millors imatges de planetes, asteroides o satèl·lits del Sistema Solar i tenir la sensació de ser-hi. Pujaràs a bord d’aquesta Nit d’estiu?

 

Visita inèdita i curtmetratges infantils a la vora del llac (“El cargol i la balena” i tres altres curts exclusius)

05/08/2021 al camí hidroelèctric d’Engolasters a les 20 h 00

A càrrec de: Ull Nu Festival Audiovisual d'Andorra

Amb esperit inquiet i ganes de descobrir món, un petit cargol s’embarca en un viatge, a la cua d’una balena geperuda, a través dels mars. Però, un dia, la balena perd el rumb i acaba encallada a una badia aïllada. Com ho farà el petit cargol per rescatar-la? Una bonica història d’una amistat improbable que ens farà recórrer els indrets més sorprenents i màgics del món submarí.

Vine a descobrir aquest i tres altres curtmetratges per a sensibilitzar-nos en la protecció del nostre planeta.

 

Visita inèdita i observació de pluja d’estels

12/08/2021 al camí hidroelèctric d’Engolasters a les 21 h 30      

A càrrec de: Parc astronòmic del Montsec

Vols viure una nit especial? Vine a observar amb nosaltres i els astrònoms del Parc del Montsec les llàgrimes de Sant Llorenç en un entorn màgic.

 

Visita teatralitzada al camí hidroelèctric d’Engolasters

28/08/2021 al camí hidroelèctric d’Engolasters a les 21 h

A càrrec de: Cristina Pericas, Iris Orriols i Jonathan Jiménez

Dues dones aïllades a la caseta de guardes d'Engolasters ens mostraran els costums i la feina dels treballadors de FHASA. Les melmelades Pelton causen sensació als turistes que visiten Andorra. Vine a descobrir de què es tracta a mans de la Lluïsa, la Sra. Rosa i el Sr. Creus Vidal. El seu aroma no et deixarà indiferent. No t'ho perdis!