Nits d'estiu

Les Nits d'estiu als museus d'Andorra comprenen un programa ampli i divers d'activitats que t’aproparan al patrimoni cultural del nostre país des de diversos àmbits.


Nits estiu 2023

L’aforament de les Nits d'Estiu per FEDA Cultura és limitat i cal reserva prèvia obligatòria per a totes les Nits.

La reserva es pot fer enviant un correu a fedacultura@feda.ad o bé trucant al museu al 739 111 de dimarts a dissabte de 9 h 30 a 13 h 30 i de 15 h a 18 h 30 i diumenge de 10 h a 14 h.

A l’inici de cada activitat es fa una breu visita guiada (entre 15 i 20 minuts) que pretén donar una pinzellada de la visita diürna al camí hidroelèctric d’Engolasters i engrescar a la gent a venir a visitar-lo en un altre moment.

Aquest és el calendari d’activitats:

Observant el cel d'Engolasters

28/07/2023 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 22.30 hores

Estrelles, planetes, galàxies, llunes... El cel d’Engolasters es convertirà en un escenari astronòmic d’excepció aquesta nit. Viatjarem amb l’astrònom Joan Pujol per la petita gran part de l’Univers que s’oferirà a nosaltres. T’hi apuntes? Assistència gratuïta amb reserva obligatòria al +376 739 111 o a fedacultura@feda.ad. (S’aconsella portar i una manta o estoreta per poder seure a terra.)

 

Joc de pistes familiar"Acuita la dinamita"

04/08/2023 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 19.30 hores.

Anys 40, el "Gallego" és l'encarregat de vigilar la dinamita que servirà per a la construcció del Canal Madriu, obra indispensable per a produir més electricitat. Però és molt despistat i n'ha perdut una part... Ajuda'l a trobar la dinamita i a dur a terme altres tasques primordials per a la producció elèctrica. Si no ho fas, Andorra no tindrà prou electricitat! Sortides esglaonades de les 19.30 h a les 21 h. Reserva obligatòria. (S’aconsella portar i una manta o estoreta per poder seure a terra.)

 

Observació de la pluja d'estels al camí hodroelèctric d'Engolasters

11/08/2023 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 22.30 hores

Vols viure una nit especial? Vine a observar amb nosaltres les llàgrimes de Sant Llorenç en un entorn màgic. Tripularà la nau l’astrònom Joan Pujol que ens guiarà entre els meteors i altres cossos celestes. (S’aconsella portar i una manta o estoreta per poder seure a terra.)

 

Visita guiada al camí hidroelèctric d'Engolasters

18/08/2023 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 20 hores.

La casa dels guardes, l'antic i emblemàtic funicular, la galeria interior de la presa del llac... el camí hidroelèctric d'Engolasters ens endinsa en les instal·lacions hidroelèctriques que envolten el llac així com en l'estreta relació entre aquestes infraestructures i la història d'Andorra. Vine a descobrir-lo i endú-te un munt d'anècdotes! 

 

Cinema compromès i familiar a la vora del llac

19/08/2023 al llac d’Engolasters a les 20 hores.

Junt amb el Festival Audiovisual d’Andorra Ullnu, us proposem una sessió de cinema per a tota la família i compromès amb el medi ambient en un lloc somiat, la vora del llac d’Engolasters. Poseu-vos còmodes i apagueu els dispositius mòbils que comença la sessió! (S’aconsella portar i una manta o estoreta per poder seure a terra.)

Visita teatralitzada "FHASA, la llum de la seva llar"

26/08/2023 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 19.30 hores.   

Anys trenta, la Sra. Rosa busca inversors per construir salts d'aigua que generin electricitat suficient per a vendre-la i aconseguir diners per modernitzar el país. La Lluïsa i la Carmeta són les dones de dos treballadors de FHASA que clamen les seves inquietuds i queixes. Mentrestant, la Sra. Rosa intenta que no trunquin els seus plans per obtenir la inversió que necessita. No et perdis el desenllaç!