Nova exposició "La sisena extinció"

Nova exposició "La sisena extinció"

FEDA i l’Ambaixada francesa porten al MW Museu de l’electricitat l’exposició de fotoperiodisme “La Sisena Extinció”.

El MW Museu de l'Electricitat proposa durant un any, l'exposició de fotoperiodisme "La Sisena Extinció", d'Alain Ernoult. Aquesta mostra, que va formar part del Festival Internacional de Fotoreportatge Visa pour l'image – Perpinyà, posa el focus sobre l'extinció massiva d'espècies animals que s'està produint a conseqüència de l'activitat humana.

FEDA Cultura ha organitzat aquesta nova exposició de fotoperiodisme en col·laboració amb l'Ambaixada francesa. L'accés a la mostra serà gratuït durant dos mesos, fins al 8 de gener del 2024. I es pot visitar fins al 4 de novembre al MW Museu de l'Electricitat.

Alain Ernoult, fotògraf francès de renom internacional, que ha guanyat un centenar de premis, incloent-hi un guardó al concurs World Press Photo, és l'ull darrere de la càmera d'aquesta col·lecció de 41 fotografies, guanyadora de més de quinze premis i nominada en nombrosos certàmens internacionals. Assegura que amb el seu treball pretén emocionar i despertar les consciències sobre la gran vulnerabilitat de les espècies animals amb les quals compartim el planeta.

L'objectiu, animar a prendre consciència sobre aquesta realitat, perquè és el primer pas per a després dur a terme les accions necessàries per preservar la biodiversitat, reduir el nostre impacte i viure de manera més sostenible.


Exposició fotogràfica "Una mirada sostenible" Del gener al juny del 2023.

Exposició fotogràfica "Una mirada sostenible" Del gener al juny del 2023.

Exposició temporal que mostra una selecció de 23 imatges premiades en el concurs fotogràfic “Una mirada sostenible”.

El MW Museu de l’Electricitat acull, des d’aquest dimecres, l’exposició fotogràfica “Una mirada sostenible”, que mostra perspectives diverses sobre la sostenibilitat amb temàtiques com la generació d’energia, la transició energètica o la gestió de residus. Es tracta de la visió particular de 13 participants que conviden amb les seves instantànies a reflexionar respecte a l’impacte de l’ésser humà sobre el medi ambient i les alternatives per esdevenir més sostenibles.

Entre les obres que es podran veure es troben “Reflex”, de Sofia Ortun, guanyadora del premi a la millor fotografia; “Mirall del Forquillo”, de Guillem Casal, guanyadora de la menció especial Andorra i Sostenibilitat; i “Flors de metall”, de María del Mar Sánchez, guanyadora de la menció especial Energia i Sostenibilitat.

L’exhibició està dissenyada amb l’objectiu d’engegar un diàleg al voltant de la sostenibilitat, un dels pilars estratègics de FEDA. En aquest sentit, el públic podrà interactuar amb la mostra a través d’un qüestionari que els i les assistents podran omplir mentre gaudeixen de les obres. Els visitants també estan convidats a participar en un muntatge artístic aportant les seves definicions de sostenibilitat.

L’oferta es complementa amb activitats adreçades a famílies i a grups d’escolars que permeten apropar els conceptes relacionats al desenvolupament sostenible a les noves generacions, amb el propòsit de motivar en elles el pensament crític i convidar-les a actuar per tenir cura de l’entorn.

A més, el muntatge de l’exposició també segueix criteris de sostenibilitat i està pensat per tenir el menor impacte ambiental possible. Per exemple, les fotografies han estat impreses sobre cartró reciclat i reciclable. Així mateix, l’estructura que s’utilitza per exposar les imatges ha estat creada a partir de cables elèctrics de cinquanta anys d’antiguitat als quals se’ls ha volgut donar un nou ús.

L’exposició es podrà visitar fins al 23 d’abril en els horaris habituals del MW Museu de l’Electricitat. Durant el primer mes, l’entrada al museu serà gratuïta, i a partir de març es tornaran a cobrar els preus habituals (Entrada normal: 5€, Entrada reduïda: 2,5€).

Us deixem a mirada sostenible dels tres premis principals.

Primer premi a la millor fotogràfia.

1r premi concurs fotogràfic


Menció especial "Andorra".

Premi 2


Menció especial "Energia".

Premi 3


Això és el que va passar el dia de la inauguració de la nova exposició.

Us hi esperem!


Exposició al MW Museu de l’electricitat: “un planeta submergit pel plàstic”. Del gener al desembre del 2022.

Exposició al MW Museu de l’electricitat: “un planeta submergit pel plàstic”. Del gener al desembre del 2022.

Exposició de l’autor James Whitlow Delano

L’exposició de fotoperiodisme “Un planeta submergit pel plàstic” de James Whitlow Delano va formar part del Festival Internacional de Fotoreportatge, Visa pour l’image – Perpignan, i es pot visitar ara al MW Museu de l’electricitat. La mostra evidencia la problemàtica mundial que representen les deixalles de plàstic, i que esdevenen una plaga que afecta amplament els països en desenvolupament. A més convida els espectadors a implicar-se en el repte de l’eliminació d’aquests residus, que concerneix a tothom.

L’exposició fotogràfica es podrà visitar durant tot l’any 2022 al MW Museu de l’electricitat gràcies a la col·laboració entre FEDA i l’Ambaixada francesa a Andorra.

“Un planeta submergit pel plàstic” mostra la presència del plàstic a tot el món, com es troba en tota mena de materials i les conseqüències nefastes que té, quan es descompon i entra en la cadena alimentària, contamina sòls, aire i aigua. Així, el fotoperiodista vol evidenciar aquesta gran problemàtica i fer prendre consciència.

En les fotografies es pot veure que els residus plàstics són a tot arreu. Des del més alt assentament del planeta a 5.400 m d'altitud al Perú fins a la Fossa de les Marianes, el lloc més profund de la Terra, passant pel gel àrtic on ja es troben microplàstics.

James Whitlow Delano és un fotògraf nord-americà establert al Japó que presenta una llarga i reconeguda trajectòria professional. Ha guanyat diversos premis prestigiosos i exposat arreu del món. El 2015 va crear el compte d'Instagram "EverydayClimateChange" gràcies al qual es documenta i es fa visible el canvi climàtic a tots els continents.

L’exposició es podrà visitar durant tot l’any al MW Museu de l’electricitat i a més s’han previst diferents activitats per acostar la mostra a públics concrets i per convidar a la reflexió a través de tallers específics organitzats per FEDA.

Gràcies a la col·laboració amb l’Ambaixada francesa, la visita a l’exposició serà gratuïta.

Fes la teva reserva, no et deixarà indiferent!

Déssine-moi l'écologie. Del gener al desembre del 2019.

L'exposició “ Dessine-moi l’écologie” és una creació de la ONG Cartooning for Peace. En col·laboració amb el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, estem molt contents de poder presentar aquesta nova exposició al MW museu de l’electricitat.
Cartooning for Peace és una xarxa de més de 200 dibuixant de premsa de 40 països que lluiten per valors tan fonamental com ara la pau o la llibertat d'expressió gràcies a l’eina intercultural que representa el dibuix de premsa.


Aquesta exposició es pot considerar una segona part de la mostra “Ça chauffe pour la planète” constituïda de 29 dibuixos satírics que vam presentar al MW museu de l’electricitat durant el 2019. En aquell cas, l'exposició buscava provocar una reacció en els visitants i constituïa un crit d’alarma sobre l’estat del nostre planeta.

POPUP dessine-moi l'écologie


Aquest cop, aquesta exposició té un doble objectiu. D'una banda obrir els ulls sobre la situació actual del nostre planeta i sobre les conseqüències futures a curt, mitjà i llarg termini de l'activitat humana. El segon objectiu seria el de implicar directament a les persones fent-los adonar que cada gest compta i que tots som actors de l'ecologia.


El títol d'aquesta exposició és prou evocador, “Dibuixa’m l’ecologia” ens fa pensar en la obra més que major d’Antoine de Saint Exupéry, “El Petit Príncep”. Més concretament en aquella escena en la què el Petit Príncep demana a l'aviador de dibuixar-li una ovella. L'aviador ho intenta una i una altra vegada sense convèncer al nen. Finalment, dibuixa una capsa i diu al Petit Príncep: “L’ovella que vols és aquí dins.” i aquest és el dibuix que convenç al nen. L'exposició pretén doncs despertar de nou la creativitat i la imaginació que teníem de petits i que ens permetran ser actors del canvi i dibuixar l’ecologia individualment i globalment.
Endinsant-nos en l'exposició, podrem descobrir contingut pedagògic amb un to informal però alhora directe i fins i tot contundent sempre amb els dibuixos satírics com a línia directriu.


Veurem com afecta l'activitat humana, com consumim, com ens desplacem, com mengem, etc. en definitiva, com vivim en els ecosistemes, en la biodiversitat, en el residus creats, en la contaminació, en la salut dels humans, en la geopolítica, en les migracions climàtiques etcètera.


L'exposició acaba amb to més positiu animant als visitants a fer part del canvi. Amb la frase: “no cal esperar a ser perfectes per fer coses ben fetes” ens acaba de convèncer que tots podem dibuixar l'ecologia.

Ça chauffe pour la planète. Del gener al desembre del 2018.

Com fer comprendre amb certa lleugeresa el més important repte que la humanitat mai ha hagut d’afrontar? Com interpel•lar cadascun de nosaltres, sobre l’estat del nostre planeta i l’esgotament dels seus recursos?

Exposició creada del no rés, per iniciativa de l’Ambaixada Francesa amb el suport de FEDA. Reuneix una selecció de 30 dibuixos de premsa, extrets del llibre homònim editat per l’Associació “Cartooning for Peace".

Ça chauffe pour la planète


Av. de la Bartra s/n.
AD200 Encamp
Sortida d'Escaldes en direcció Encamp
Tel: +(376) 739 111

fedacultura@feda.ad

TRÍPTIC MW 

HORARIS

DE DIMARTS A DISSABTE:
DE 09.30 h A 13.30 h
DE 15.00 h A 18.30 h

DIUMENGES:

DE 10.00 h A 14.00 h

DURADA DE LA VISITA:

1 HORA

VISITES EN CATALÀ, CASTELLÀ, FRANCÈS I ANGLÈS
ES RECOMANA RESERVA PRÈVIA

DATES DE TANCAMENT 2024

CAP D'ANY I REIS
(1 i 6 de gener)

CARNAVAL
(12 de febrer)

DIA DE LA CONSTITUCIÓ
(14 de març)

DIVENDRES SANT
(29 de març)

DILLUNS DE PASQUA
(1 d'abril)

DIA DEL TREBALL
(1 de maig)

DILLUNS DE PENTACOSTA
(20 de maig)

FESTA PATRONAL
(1 de juny)

FESTA DEL POBLE D'ENCAMP
(22, 23 i 24 de juny)

L'ASSUMPCIÓ
(15 d'agost)

SANT ROC, PATRÓ D'ENCAMP
(16 d'agost)

DIA DE MERITXELL
(8 de setembre)

TOTS SANTS
(1 de novembre)

IMMACULADA CONCEPCIÓ
(8 de desembre)

NADAL I SANT ESTEVE
(25 i 26 de desembre)

TARIFES

NORMAL 5€

REDUÏDA 2,5€

 • Grups de 10 persones o més.
 • PassMuseu.
 • Pyrenees Pass
 • Professor estrangers.
 • Estudiants estrangers.
 • Jubilats estrangers.

GRATUÏTA

 • Menors de 10 anys.
 • Professors residents.
 • Estudiants residents.
 • Jubilats residents.
 • Serveis socials.
 • Carnet Jove.
 • Socis del Club Piolet, els seus pares i germans.
 • Membres de l'ICOM i ICOMOS.
 • Inscrits al Servei d'Ocupació.
 • Persones amb discapacitats.
 • Residents en general el 1r i el 3r dissabte de cada mes.

L'ENTRADA INCLOU LA VISITA AL CAMÍ HIDROELÈCTRIC D'ENGOLASTERS.

SERVEIS

Visites guiades
Audioguies
Botiga
Guixetes
Accés adaptat

Fes la teva reserva

Dades de contacte

Visita

Dia i hora de la visita  
/ /   :