Nits d'estiu

Nits d'Estiu als museus 2022


L’aforament de les Nits d'Estiu per FEDA Cultura és limitat i cal reserva prèvia obligatòria per a totes les Nits.

La reserva es pot fer enviant un correu a fedacultura@feda.ad o bé trucant al museu al 739 111 de dimarts a dissabte de 9 h 30 a 13 h 30 i de 15 h a 18 h 30 i diumenge de 10 h a 14 h.

A l’inici de cada activitat es fa una breu visita guiada (entre 15 i 20 minuts) que pretén donar una pinzellada de la visita diürna al camí hidroelèctric d’Engolasters i engrescar a la gent a venir a visitar-lo en un altre moment.

Aquest és el calendari d’activitats:

Observació astronòmica de la Lluna

01/07/2022 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 22.30 hores

Tan a prop i a l’hora tan lluny, la Lluna és el nostre únic satèl·lit natural i l’únic cos celeste, tret de la Terra, que l’Home ha trepitjat. L’explorarem i aprendrem moltes curiositats de la mà d’un astrònom apassionat, en Joan Pujol. Ens trobem a la Lluna!

 

Visita nocturna del Camí hidroelèctric d'Engolasters

05/07/2022 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 20 hores.

A càrrec de: La Moixera Educació ambiental

La casa dels guardes, l'antic i emblemàtic funicular, la galeria interior de la presa del llac... el camí hidroelèctric d'Engolasters ens endinsa en les instal·lacions hidroelèctriques que envolten l'estany així com en l'estreta relació entre aquestes infraestructures i la història d'Andorra. Vine a descobrir-lo i endú-te un munt d'anècdotes!

 

Joc de pistes "Acuita la dinamita!"

23/07/2022 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 19.30 hores

Anys 40, el "Gallego" és l'encarregat de vigilar la dinamita que servirà per a la construcció del Canal Madriu. Però és molt despistat i n'ha perdut una part... Ajuda'l a trobar la dinamita i a dur a terme altres tasques primordials per la producció elèctrica. Si no ho fas, Andorra no tindrà prou electricitat!

Sortides esglaonades de les 19.30 h a les 21 h. Reserva obligatòria. (S’aconsella portar un llapis o bolígraf i una llanterna.)

 

Viatge 3D pel sistema solar

29/07/2022 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 22.30 hores

Enlairament en 3, 2, 1... Gràcies a unes ulleres 3D, podràs descobrir les millors imatges de planetes, asteroides o satèl·lits del sistema solar i tenir la sensació de ser-hi. Pujaràs a bord d’aquesta Nit d’estiu? (S’aconsella portar una llanterna i una manta o estoreta per poder seure a terra.)

 

Visita teatralitzada "FHASA, la llum de la seva llar"

06/08/2022 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 21 hores   

Anys trenta, la Sra. Rosa busca inversors per construir salts d'aigua que generin electricitat suficient per a vendre-la i aconseguir diners per modernitzar el país. La Lluïsa i la Carmeta són les dones de dos treballadors de FHASA que clamen les seves inquietuds i queixes. Mentrestant, la Sra. Rosa intenta que no trunquin els seus plans per obtenir la inversió que necessita. No et perdis el desenllaç!

 

Observació de la pluja d’estels

12/08/2022 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 22.30 hores

Vols viure una nit especial? Vine a observar amb nosaltres les llàgrimes de Sant Llorenç en un entorn màgic. Tripularà la nau l’astrònom Joan Pujol que ens guiarà entre els meteors i altres cossos celestes. (S’aconsella portar una llanterna i una manta o estoreta per poder seure a terra.)

 

Visita nocturna del Camí hidroelèctric d'Engolasters

19/08/2022 al Camí hidroelèctric d’Engolasters a les 20 hores

La casa dels guardes, l'antic i emblemàtic funicular, la galeria interior de la presa del llac... el camí hidroelèctric d'Engolasters ens endinsa en les instal·lacions hidroelèctriques que envolten l'estany així com en l'estreta relació entre aquestes infraestructures i la història d'Andorra. Vine a descobrir-lo i enduu-te un munt d'anècdotes!

 

Cinema compromès i familiar a la vora del llac

26/08/2022 al llac d’Engolasters a les 20 hores

Junt amb el Festival Audiovisual d’Andorra Ull Nu, us proposem una sessió de cinema per tota la família i compromès amb el medi ambient en un lloc somiat, la vora del llac d’Engolasters. Poseu-vos còmodes i apagueu els dispositius mòbils que comença la sessió! (S’aconsella portar i una manta o estoreta i roba d’abrigar.)