Nova Exposició "Dessine-moi l'écologie"

L'exposició “ Dessine-moi l’écologie” és una creació de la ONG Cartooning for Peace. En col·laboració amb el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, estem molt contents de poder presentar aquesta nova exposició al MW museu de l’electricitat.
Cartooning for Peace és una xarxa de més de 200 dibuixant de premsa de 40 països que lluiten per valors tan fonamental com ara la pau o la llibertat d'expressió gràcies a l’eina intercultural que representa el dibuix de premsa.
Aquesta exposició es pot considerar una segona part de la mostra “Ça chauffe pour la planète” constituïda de 29 dibuixos satírics que vam presentar al MW museu de l’electricitat durant el 2019. En aquell cas, l'exposició buscava provocar una reacció en els visitants i constituïa un crit d’alarma sobre l’estat del nostre planeta.
Aquest cop, aquesta exposició té un doble objectiu. D'una banda obrir els ulls sobre la situació actual del nostre planeta i sobre les conseqüències futures a curt, mitjà i llarg termini de l'activitat humana. El segon objectiu seria el de implicar directament a les persones fent-los adonar que cada gest compta i que tots som actors de l'ecologia.
El títol d'aquesta exposició és prou evocador, “Dibuixa’m l’ecologia” ens fa pensar en la obra més que major d’Antoine de Saint Exupéry, “El Petit Príncep”. Més concretament en aquella escena en la què el Petit Príncep demana a l'aviador de dibuixar-li una ovella. L'aviador ho intenta una i una altra vegada sense convèncer al nen. Finalment, dibuixa una capsa i diu al Petit Príncep: “L’ovella que vols és aquí dins.” i aquest és el dibuix que convenç al nen. L'exposició pretén doncs despertar de nou la creativitat i la imaginació que teníem de petits i que ens permetran ser actors del canvi i dibuixar l’ecologia individualment i globalment.
Endinsant-nos en l'exposició, podrem descobrir contingut pedagògic amb un to informal però alhora directe i fins i tot contundent sempre amb els dibuixos satírics com a línia directriu.
Veurem com afecta l'activitat humana, com consumim, com ens desplacem, com mengem, etc. en definitiva, com vivim en els ecosistemes, en la biodiversitat, en el residus creats, en la contaminació, en la salut dels humans, en la geopolítica, en les migracions climàtiques etcètera.
L'exposició acaba amb to més positiu animant als visitants a fer part del canvi. Amb la frase: “no cal esperar a ser perfectes per fer coses ben fetes” ens acaba de convèncer que tots podem dibuixar l'ecologia.