Celebrem la Setmana de l'Energia Sostenible

Andorra Sostenible, l’Oficina de l’energia i del canvi climàtic i Forces Elèctriques d’Andorra organitzen un un seguit d’activitats per celebrar la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que tindrà lloc del 20 al 22 de juny.

En aquesta ocasió, es vol apropar les infraestructures clau de la transició energètica a la ciutadania, obrint les portes de la central hidroelèctrica de FEDA, d’una instal·lació fotovoltaica particular i de la xarxa de fred i calor de FEDA Ecoterm a Escaldes-Engordany.

A més, s’oferirà un taller infantil i un escape room per acostar també la celebració a infants i joves.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal reservar-hi plaça. Pots fer-ho trucant al 739 111 o escrivint a .

Setmana europea energia sostenible

Visita guiada al Camí hidroelèctric d’Engolasters

La casa dels guardes, l'antic i emblemàtic funicular, la galeria interior de la presa del llac... el camí hidroelèctric d'Engolasters ens endinsa en les instal·lacions hidroelèctriques, 100% renovables, que envolten l'estany així com en l'estreta relació entre aquestes infraestructures i la història d'Andorra. Activitat gratuïta i per a tots els públics.

17/06/2023 de 11.00 h a 12.30 h


Visita guiada a la central hidroelèctrica de FEDA i taller infantil “Màgia o energia”

La central hidroelèctrica de FEDA és la principal font interna d’energia i és 100% renovable. Gràcies a la visita guiada podrem accedir a l’interior de la central i entendre com funciona. Mentrestant, els més petits gaudiran del taller “Màgia o energia” on, a través del joc i l’experimentació, descobriran principis bàsics de l’electricitat com ara l’electricitat estàtica o el magnetisme. No us ho perdeu! La visita de la central és a per majors de 8 anys i el taller per a infants a partir de 3 anys.

17/06/2023 de 17.00 h a 18.00 h


Visita a una instal·lació fotovoltaica particular 

Com funciona una instal·lació fotovoltaica particular? Podria posar-ho a casa? Resol tots els dubtes que tinguis gràcies a aquesta visita. Activitat gratuïta i per a tots els públics. Les indicacions d'accés a la instal·lació seran comunicades en el moment de fer la reserva de plaça.

20/06/2023 de 18.00 h a 20.00 h


Visita a la xarxa de calor i fred d'Escaldes-Engordany i joc d'escapada

Què és una xarxa de calor i fred? Quin és el seu funcionament? I perquè és renovable? Vine a descobrir-ho a la xarxa de calor i fred de FEDA d’Escaldes-Engordany. I tot seguit, gràcies al joc d’escapada d’Andorra Sostenible, viu el repte de la lluita contra el canvi climàtic. Activitat gratuïta. L’edat recomanada pel joc d’escapada és a partir dels 12 anys.

22/06/2023 de 18.00 h a 20.00 h

Setmana europea energia sostenible