Tallers didàctics

Coneix l'oferta de tallers didàctics. Els pots fer al MW Museu de l'Electricitat o a la teva escola, són gratuïts i s'adapten als distints grups.

La proposta de FEDA Cultura té un enfocament molt pedagògic quant a la realització de tallers infantils. Aquests permeten atansar el museu als més petits, despertar curiositats i transmetre valors importants com ara la sostenibilitat a través d'activitats lúdiques. Els tallers que oferim són gratuïts. Com que les places són limitades, la reserva és obligatòria.

Una gran varietat de tallers que s'organitzen durant tot l'any i que es poden consultar a l'apartat "Agenda Cultural". Tots els tallers són gratuïts i les places són limitades, per tant, reservar plaça és obligatori. fedacultura@feda.ad

Les energies i la producció elèctrica: Què és l'energia, com es produeix i què implica pel planeta aquesta producció? Gràcies a aquest taller didàctic coneixem tot això. A més, expliquem què és en detall l'electricitat i com la produïm a Andorra.

Mòdul energètic: A Andorra, la calefacció representa més del 30% de gasos amb efecte d'hivernacle emesos, responsables de l'escalfament global del nostre planeta. Gràcies a aquest mòdul interactiu, parlem de consum sostenible d'energia a les llars i introduïm el concepte de casa passiva, és a dir autosuficient, i de producció energètica sostenible.

Història de FHASA i FEDA: Gràcies a aquest taller ens endinsem en la història de FHASA i posteriorment de FEDA que remunta a finals dels anys vint. Aquest tomb històric ens permetrà prendre consciència de la importància que va tenir l'arribada de la central hidroelèctrica en el nostre país.

Camí hidroelèctric d'Engolasters: La visita al camí hidroelèctric d'Engolasters és un passeig didàctic per les instal·lacions hidroelèctriques que es troben a la vora del llac d'Engolasters. Visitem, per exemple, l'indret on es troba el motor d'un antic i emblemàtic funicular o també la galeria soterrània que travessa la presa del llac d'Engolasters. Gràcies a aquesta visita, coneixem elements tècnics de la infraestructura hidràulica andorrana, però també la seva història i la importància que té per al nostre país.

Elèctrics!: A Andorra, més del 60% dels gasos d'efecte hivernacle es deuen als transports. És doncs primordial conscienciar als nostres infants del cost energètic que representen els nostres desplaçaments. Aquest taller s'emmarca dins del programa d'educació viària escolar i s'adreça als alumnes de segon de segona ensenyança. Introduïm els conceptes de mobilitat sostenible i de mobilitat elèctrica, prenem consciència del cost ambiental dels transports i convidem als joves a buscar solucions i a expressar-les.

Riscs elèctrics i consum sostenible amb el Pau Pampalluga: Gràcies al personatge d'en Pau Pampalluga, que en sap moltíssim sobre electricitat i estalvi energètic, expliquem què és l'electricitat, perquè pot ser perillosa i què hem de fer per no prendre mal. A més, parlem de consum energètic sostenible i introduïm nocions de biodiversitat associades als hàbits de consum a casa. Un taller didàctic carregat de consells pràctics per als infants.