FEDACULTURA edita el llibre de la 28a Diada Andorrana de la Universitat Catalana d’Estiu

El Museu de l’Electricitat de FEDACULTURA ha acollit la presentació, aquest migdia, del llibre  Andorra i els Petits Estats d’Europa, que recull les ponències presentades en el marc de la darrera Diada Andorrana, que organitza anualment la Societat Andorrana de Ciències (SAC) en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), a Prada de Conflent. Es tracta d’un esdeveniment que compta amb el patrocini del Govern d’Andorra i de FEDACULTURA.

La presentació s’ha fet amb la presència del director general de FEDA, Albert Moles; la presidenta de la SAC, Àngels Mach; i també del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, en tant que ponent d’aquella diada andorrana. Moles ha fet èmfasi en l’interès de FEDACULTURA de donar suport a la SAC en l’organització i publicació d’aquestes ponències després de sis anys d’aquesta col·laboració i ha afirmat que els petits Estats tenen molt a aportar en el camp internacional.

De la seva banda, Mach ha agraït el suport de FEDACULTURA a l’hora de publicar aquestes ponències, que són les úniques que s’editen de tota la Universitat Catalana d’Estiu i que, a més, es poden trobar digitalitzades als webs de la SAC i de l’Institut d’Estudis Catalans. També ha fet extensiu l’agraïment al Govern d’Andorra, pel suport econòmic en el programa de beques estudiantils per assistir a l’UCE. Així mateix, ha recordat que en aquesta darrera diada es va optar per tractar les relacions institucionals entre els petits Estats d’Europa no només pel moment de negociació que viuen amb la Unió Europea sinó també per la necessitat dels països petits de trobar punts en comú per tirar endavant en un món cada cop més globalitzat i més homogeni. La presidenta de la Societat Andorrana de Ciències també ha aprofitat per apuntar que és la primera vegada que recullen en llibre els informes dels becats andorrans de l’UCE, un balanç de la Diada Andorrana i també les paraules de l’homenatge pronunciades a la tomba de Pompeu Fabra a Prada, en què també va haver representació andorrana.

El ministre Gilbert Saboya ha explicat que l’elecció del tema d’aquesta diada era molt avinent tenint en compte els darrers contactes diplomàtics amb San Marino i Mònaco en el marc de l’acord d’associació amb la Unió Europea i ha apuntat que les negociacions van avançant. Així mateix s’ha mostrat convençut que els debats en clau andorrana dins la Universitat Catalana d’Estiu són fructífers per al país.

Com és habitual cada any, Àngels Mach ha aprofitat la presentació del llibre per anunciar la temàtica de la propera Diada Andorrana de l’UCE, que se celebrarà el dia 20 d’agost, a partir de les 9.30 h del liceu Charles Renouvier de la capital del Conflent. Enguany serà el canvi climàtic. Mach ha explicat que s’hi presentaran dinou ponències presencialment i quatre més de forma no presencial. A això ha afegit que la Diada Andorrana cada cop desperta més expectativa entre la resta de participants a la Universitat Catalana d’Estiu. Per la seva part,  Albert Moles ha apuntat el paper que FEDA juga en aquest àmbit, amb els diversos compromisos internacionals que ha assumit en matèria mediambiental.


Av. de la Bartra s/n.
AD200 Encamp
Sortida d'Escaldes en direcció Encamp
Tel: +(376) 739 111

fedacultura@feda.ad

TRÍPTIC MW 

HORARIS

DE DIMARTS A DISSABTE:
DE 09h30 A 13h30
DE 15h00 A 18h30

ÚLTIMA VISITA:
MATÍ, A LES 12h
TARDA, A LES 17h

DIUMENGE I FESTIUS:
DE 10h00 A 14h00

ÚLTIMA VISITA:
12h30

DURADA DE LA VISITA:
1 HORA

VISITES EN CATALÀ, CASTELLÀ, FRANCÈS I ANGLÈS
ES RECOMANA RESERVA PRÈVIA

DATES DE TANCAMENT

CAP D'ANY I REIS
(1 i 6 de gener)

CARNAVAL
(20 de febrer)

DIA DE LA CONSTITUCIÓ
(14 de març)

DIVENDRES SANT
(7 d'abril)

DILLUNS DE PASQUA
(10 d'abril)

DIA DEL TREBALL
(1 de maig)

DILLUNS DE PENTACOSTA
(29 de maig)

FESTA PATRONAL
(1 de juny)

FESTA DEL POBLE D'ENCAMP
(24, 25 i 26 de juny)

L'ASSUMPCIÓ
(15 d'agost)

SANT ROC, PATRÓ D'ENCAMP
(16 d'agost)

DIA DE MERITXELL
(8 de setembre)

TOTS SANTS
(1 de novembre)

IMMACULADA CONCEPCIÓ
(8 de desembre)

NADAL I SANT ESTEVE
(25 i 26 de desembre)

TARIFES

NORMAL 5€
REDUÏDA 2,5€
Grups de més de 10 persones, CARNET JOVE, jubilats i estudiants.

GRATUÏTA
Menors de 10 anys, membres ICOM, escolars nacionals i targeta acreditativa de discapacitat.

SERVEIS

Visites guiades
Audioguies
Botiga
Guarda roba
Accés adaptat

DOCUMENTACIÓ PER LES ESCOLES

Quadern didàctic de primària
Descarrega'l en format PDF

descarrega
DOCUMENTACIÓ PER LES ESCOLES

Quadern didàctic de secundària
Descarrega’l en format PDF

descarrega
Nits d'estius 2020

Tríptic nits d'estiu dels museus d'Andorra 2020

Visualitza'l

DESCARREGA