FEDACULTURA se suma a la campanya #aranopodemparar d’Unicef Andorra

Fins al 30 de setembre, FEDACULTURA donarà 2 € per cada visitant del Camí hidroelèctric d’Engolasters i de l’MW Museu de l’Electricitat a Unicef per a la campanya “Ara no podem parar” contra la desnutrició infantil i que té per objectiu avançar en la lluita per la supervivència i el desenvolupament de tots els infants. A més, tothom qui ho vulgui podrà fer donatius a través del web www.feda.ad i diversos bàners inserits a la premsa digital nacional, o bé físicament a l’urna instal·lada a l’entrada del MW Museu de l’Electricitat. FEDACULTURA s’adhereix a aquesta campanya en concordança amb la seva vocació social.

Durant la presentació de l’acció, el director general de FEDA, Albert Moles, ha recalcat la fortalesa del vincle entre la companyia elèctrica i l’ONG i ha fet èmfasi en el compromís amb el medi ambient, tenint en compte el pes que tenen els efectes del canvi climàtic en la mortalitat infantil.

Segons la presidenta d’Unicef Andorra, Blanca Palau, com a conseqüència precisament d’aquest fenomen, el continent africà pateix una situació extrema: collites devastades, penúries d’aigua i preus dels aliments a l’alça. 26,5 milions d’infants africans es veuen afectats per aquesta situació. El Niño ha provocat un increment de les temperatures i ha tingut un impacte al clima de tot el món amb regions amb moltes precipitacions i d’altres amb sequeres. A les zones del sud i de l’est de l’Àfrica, El Niño ha arruïnat les collites i ha assecat els pous d’aigua cosa que ha posat milions d’infants en perill per culpa de la desnutrició aguda greu. UNICEF facilita l’accés a l’aigua potable i als aliments a les poblacions afectades d’Etiòpia, Somàlia, Moçambic, Eritrea, Malawi, Angola, Lesotho, Swazilàndia, Madagascar i Zimbabwe.

Amb aquesta acció FEDACULTURA, compromesa amb el desenvolupament sostenible, contribueix a fer que el món estigui una mica més a prop d’acabar amb la desnutrició infantil, ja que encara avui en dia és una de les principals causes de mortalitat infantil. Com ha detallat la presidenta d’Unicef, la desnutrició està darrere de prop de la meitat de les morts infantils d’infants menors de cinc anys que es produeixen a tot el món: la desnutrició posa els nens en un risc greu de morir per infeccions o malalties comunes i en disminueix greument la capacitat de recuperació. 17 milions d’infants al món sofreixen desnutrició aguda greu causada per la falta d'aliments. Amb esforços de prevenció i amb un tractament adequat moltes d'aquestes vides es poden salvar.

Aquesta nova iniciativa solidària de FEDACULTURA amb Unicef no fa més que continuar l’estreta col·laboració que tenen les dues entitats des de fa anys. Un exemple n’és l’espai solidari i interactiu que es va obrir durant la campanya “El repte dels 70.000” per lluitar contra la desnutrició infantil, que va rebre més de 3.600 visites i va permetre recaptar 1.188 euros. Un altre exemple són les visites solidàries al MW Museu de l’Electricitat i al Camí Hidroelèctric d’Engolasters durant la primera edició de la campanya “Ara no podem parar”, amb la qual FEDACULTURA va destinar les entrades del museu i el camí durant una setmana a la campanya i a més va doblar l’import aconseguit pels visitants. Gràcies a aquesta aportació es van poder vacunar 279 nens contra el xarampió, es van subministrar 393 sobres de menjar terapèutic per tractar la desnutrició i es van aconseguir 1.835 dies d’accés a l’aigua potable, mesures molt simples que salven vides.


Av. de la Bartra s/n.
AD200 Encamp
Sortida d'Escaldes en direcció Encamp
Tel: +(376) 739 111

fedacultura@feda.ad

TRÍPTIC MW 

HORARIS

DE DIMARTS A DISSABTE:
DE 09h30 A 13h30
DE 15h00 A 18h30

ÚLTIMA VISITA:
MATÍ, A LES 12h
TARDA, A LES 17h

DIUMENGE I FESTIUS:
DE 10h00 A 14h00

ÚLTIMA VISITA:
12h30

DURADA DE LA VISITA:
1 HORA

VISITES EN CATALÀ, CASTELLÀ, FRANCÈS I ANGLÈS
ES RECOMANA RESERVA PRÈVIA

DATES DE TANCAMENT

CAP D'ANY I REIS
(1 i 6 de gener)

CARNAVAL
(20 de febrer)

DIA DE LA CONSTITUCIÓ
(14 de març)

DIVENDRES SANT
(7 d'abril)

DILLUNS DE PASQUA
(10 d'abril)

DIA DEL TREBALL
(1 de maig)

DILLUNS DE PENTACOSTA
(29 de maig)

FESTA PATRONAL
(1 de juny)

FESTA DEL POBLE D'ENCAMP
(24, 25 i 26 de juny)

L'ASSUMPCIÓ
(15 d'agost)

SANT ROC, PATRÓ D'ENCAMP
(16 d'agost)

DIA DE MERITXELL
(8 de setembre)

TOTS SANTS
(1 de novembre)

IMMACULADA CONCEPCIÓ
(8 de desembre)

NADAL I SANT ESTEVE
(25 i 26 de desembre)

TARIFES

NORMAL 5€
REDUÏDA 2,5€
Grups de més de 10 persones, CARNET JOVE, jubilats i estudiants.

GRATUÏTA
Menors de 10 anys, membres ICOM, escolars nacionals i targeta acreditativa de discapacitat.

SERVEIS

Visites guiades
Audioguies
Botiga
Guarda roba
Accés adaptat

DOCUMENTACIÓ PER LES ESCOLES

Quadern didàctic de primària
Descarrega'l en format PDF

descarrega
DOCUMENTACIÓ PER LES ESCOLES

Quadern didàctic de secundària
Descarrega’l en format PDF

descarrega
Nits d'estius 2020

Tríptic nits d'estiu dels museus d'Andorra 2020

Visualitza'l

DESCARREGA